Skip to main content

4.4 Upgrade - Security Store Error

Comments

19 comments

  • Permanently deleted user

    Hello Dileep,

    When you look at the processes running on your server, do you see two proccesses running for the Security store?  They should be called:

    Geocortex.Platform.Roles.SecurityService

    and Geocortex.Platform.Roles.SecurityStore

     

    Can you please post your Cassandra logs?  They can be found here:

    C:\Program Files\Latitude Geographics\Geocortex Core\Data\Logs\SecurityStore\cassandra\system.log

     

    Thanks,

     

    Danny

    0
  • Patrick Kelleher

    1+

    I had the same thing when upgrading from 2.0 to 2.4. and rebooting seemed to solve the problem

    0
  • Permanently deleted user

    Danny,

    Both those processes are running, along with 21 other Geocortex.* processes

    The log file you are asking for does not exist on the server. The "C:\Program Files\Latitude Geographics\Geocortex Core\Data\Logs" folder has a single file named "Geocortex.Core.log" and no subfolders. Geocortex.Core.log has this one line in it: 

    [2015-09-10 09:32:20,844][INFO ][1   ][Geocortex.Core][Platform.Host.WindowsService] Starting Geocortex.Core

     

    Thanks,

    Dileep

    0
  • Permanently deleted user

    Hmm, that's strange... Is Essentials installed in the default directory, to your C: drive, or is it installed in a custom location?

    It's very stange that you are only seeing the one log file.  There should be tons of logs in that folder.  

    Thanks,

    Danny

    0
  • Permanently deleted user

    Hi Dileep

    Can you please run the GCX info tool to upload your logs to us for analysis?  Instructions for using the tool can be found here:

    http://support.geocortex.com/gcxinfo

    When prompted, please supply the following case number:  00065367

    Thanks!

    Danny

    0
  • Permanently deleted user

    Hi Daniel

    I am getting the same issue here on our DEV server.

    Interestingly I do not have the processes described running on the server:

    • Geocortex.Platform.Roles.SecurityService and
    • Geocortex.Platform.Roles.SecurityStore

    Here is the content of the latest log file from C:\Program Files (x86)\Latitude Geographics\Geocortex Essentials\External\REST Elements\Manager\App_Data\Logs\SYSTEM.2015-09-10.log

    <Event Timestamp="2015-09-10T15:32:27.1218181+12:00" Level="ERROR"><Message>[2015-09-10 15:32:27,119][ERROR][8   ][            ][Geocortex.Platform.Configuration.ConfigurationService] Error creating connected REDIS client (GISAGSDEV:6379)

     

    System.TimeoutException: Maximum Retry Count (20) reached without whilePredicate returning false

     

       at Geocortex.Platform.Infrastructure.Retry.While[T](Predicate`1 whilePredicate, Func`1 action, Int32 initialRetryInterval, Int32 maximumRetryInterval, Double backoffCoefficient, Int32 maximumRetries, String memberName)

     

       at Geocortex.Platform.Configuration.ConfigurationService.CreateConnectedClient(Boolean requiresMaster, Nullable`1 maxRetryCount)

     

       at Geocortex.Platform.Configuration.ConfigurationService.PerformOperation(Action`1 theOperation, Boolean requiresWrite)</Message></Event>

     

    <Event Timestamp="2015-09-10T15:35:04.1325176+12:00" Level="ERROR"><Message>[2015-09-10 15:35:04,131][ERROR][7   ][            ][Geocortex.Platform.Configuration.ConfigurationService] Error creating connected REDIS client (GISAGSDEV:6379)

     

    System.TimeoutException: Maximum Retry Count (20) reached without whilePredicate returning false

     

       at Geocortex.Platform.Infrastructure.Retry.While[T](Predicate`1 whilePredicate, Func`1 action, Int32 initialRetryInterval, Int32 maximumRetryInterval, Double backoffCoefficient, Int32 maximumRetries, String memberName)

     

       at Geocortex.Platform.Configuration.ConfigurationService.CreateConnectedClient(Boolean requiresMaster, Nullable`1 maxRetryCount)

     

       at Geocortex.Platform.Configuration.ConfigurationService.PerformOperation(Action`1 theOperation, Boolean requiresWrite)</Message></Event>

     

    <Event Timestamp="2015-09-10T15:41:37.465847+12:00" Level="ERROR"><Message>[2015-09-10 15:41:37,463][ERROR][6   ][            ][Geocortex.Platform.Configuration.ConfigurationService] Error creating connected REDIS client (GISAGSDEV:6379)

     

    System.TimeoutException: Maximum Retry Count (20) reached without whilePredicate returning false

     

       at Geocortex.Platform.Infrastructure.Retry.While[T](Predicate`1 whilePredicate, Func`1 action, Int32 initialRetryInterval, Int32 maximumRetryInterval, Double backoffCoefficient, Int32 maximumRetries, String memberName)

     

       at Geocortex.Platform.Configuration.ConfigurationService.CreateConnectedClient(Boolean requiresMaster, Nullable`1 maxRetryCount)

     

       at Geocortex.Platform.Configuration.ConfigurationService.PerformOperation(Action`1 theOperation, Boolean requiresWrite)</Message></Event>

     

     

    The directory, "C:\Program Files\Latitude Geographics\Geocortex Core\Data" is empty.

    Looking forward to making progress

    Regards

    Ralph Price

    0
  • Permanently deleted user

    Hi Ralph, what happens when you restart the Geocortex Core service?

    Thanks,

    Danny

    0
  • Permanently deleted user

    Hi Danny

    after a restart of the Geocortex Core service the only obviously Geocoretx processes running are:

    • Geocortex.Agent.Runner.exe *32
    • Geocortex.Agent.Tray.exe
    • Geocortex.Platform.Host.exe

    and directory, "C:\Program Files\Latitude Geographics\Geocortex Core\Data" is still empty.

    Running the Post Install once again progresses no further.

    Regards

    Ralph Price

    0
  • Permanently deleted user

    Hi Ralph,

    Do you have Core installed on a seperate Hard Drive?

    Thanks,

    Danny

    0
  • Permanently deleted user

    Hi Danny

    The server is virtual.

    Geocortex is installed as per  the default install locations however since it is on/in a SAN then it may be spread around different physical discs. Not much that I can do to control that however as far as I am aware.

    Regards

    Ralph Price

    0
  • Permanently deleted user

    Thanks Ralph.  As long as the virtual server only sees one hard drive (C:) then that answers my question.  The VM won't care about the underlying disk :)

    At this point I think it will be best if you open a support case by emailing support@latitudegeo.com.  I think we will need to have a look at your server to determing why your roles aren't starting.  

    Thanks,

    Danny

    0
  • Permanently deleted user

    Hello,

     

    I encountered similar kind of error message. Over restart post installation worked fine like earlier versions. But my site is giving strange error. Please have a look at it if it has to do any thing with the above discussion. 

     

    /customer/servlet/servlet.FileDownload?file=00P6000000e8ExXEAU

    Thanks

    0
  • Permanently deleted user

    My upgrade is stuck on the Migrating Instant Search . . . window.

    It has been open now at the same bar location for over an hour now.

    Do I stop or is it still doing something?

    There are a bunch of processes listed for Geocortex in the task manager.  All at 0% CPU for about 90% of the time the other 10% of the time some of them will have 0.1 or 0.2% CPU usage.

    Just wanted to know if this is normal?

    Running Windows Server 2012 R2 Standard.

    Total Memory consumed by everything on my machine right now is 13% and average CPU is 3%.

    0
  • Permanently deleted user

    Hey Sammi and Satyam,

    Can you please try repairing the instance that was showing the error (From programs and features) and then run the post installer again. A couple of people on the forums have had success with this. 

    0
  • Permanently deleted user

    Hey guys,

    If the repair option doesn't work please open a support case with us so we can have a further look. Thanks.

    0
  • Permanently deleted user

    Repairing was not successfull.

    The issue was resolved after uninstalling all GE components and deleting all folders from Program Files and re-installing again. 

    Thanks for your response. 

    0
  • Permanently deleted user

    Hey, I solved my problem and posted it here.

    http://support.geocortex.com/SupportForums/Thread.aspx?thread=59002&mid=2&pageid=0&ItemID=2&pagenumber=2#post165080

    Follow the steps in sbrand post.

    Good luck!

    0
  • Chase Carter
    The link is no longer accesable with the new support forums. Sammi can you update the location?

     

    Thanks!
    0
  • Permanently deleted user
    Hi Chase,

     

    The forum post that Sammi refers to can be found here: https://support.geocortex.com/EssentialsGSCForum?main-nav=Essentials&sub-nav=forum#!/feedtype=SINGLE_QUESTION_SEARCH_RESULT&id=9066000000009plAAA
    0

Please sign in to leave a comment.